Boyun Fıtığı Manuel Terapi

Manuel terapi tıbbi ek tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Elle uygulanan bu tedavi yöntemi çeşitli tekniklerden ve manevra hareketlerinden oluşmaktadır. Çok eski bir tedavi olmasına karşın son yıllarda ülkemizde etkisi daha yeni duyulmuş olup yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Bel ve boyun fıtığı gibi hastalıkların tedavisinde özellikle manuel terapi tekniklerinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Fizik tedavi yöntemlerinden bir tanesi olan manipülasyon elle uygulanmaktadır. Eklem ağrılarında, özellikle bel ve boyun fıtıklarında ciddi oranlarda başarı sağlamak mümkün olmaktadır. Tedavi sonrasında hastalar şikayetlerinden kurtulmakta ve mutlu bir şekilde evlerine geri dönmektedir.

Travma, zorlanma, yaşlılık ve uzun süre hareketsizlik gibi sebeplerden dolayı disklerde fonksiyon kaybı ve aşınma meydana gelebilmektedir. Diskin dışında bulunan tabaka bu kaymadan dolayı sürekli olarak aşınır ve son olarak yırtılarak içerisinde bulunan sıvı omurlar ve sinir aralıklarından sızar. Bu durumda ise boyun fıtığı meydana gelir.

Boyun Fıtığının Belirtileri

Boyun fıtığı görülen hastalarda aşağıdaki semptomlara rastlanılmaktadır;

  • Kollarda incelme
  • Boyun, kol ve omuzlarda ciddi bir ağrı
  • Reflekslerde azalma
  • Kolların güç kaybetmesi
  • Kollarda uyuşma hissi
  • Karıncalanma gibi belirtiler olduğunda bu durumun sebebinin boyun fıtığı olarak tabir edilmesi zor değildir. Omurların çok hareketli olması ve strese maruz kalması gibi sebeplerden dolayı pek çok kişide boyun fıtığı görülebilmektedir.

Boyun Fıtığı Tedavisi

Boyun fıtığı tedavisinde alanında uzman bir fizyoterapistin öncelikli olarak detaylı bir inceleme yapması gerekmektedir. Boyun fıtıkları da çok çeşitli kademelerde olup, ileri derecede vakalarda cerrahi işlem gerekebilmektedir. Ancak 1 ve 2. derecede fıtıklarda manuel terapi yöntemi uygulandığında yüksek oranlarda başarı sağlanmaktadır. Çok şiddetli ağrı olması durumunda diğer bir destek tedavi yöntemi de kuru iğnedir; kuru iğne fiyatları hakkında bilgi alarak soruna çözüm bulabilirsiniz.

Boyun fıtığının tedavisinde günümüzde en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesi de manuel terapi olarak karşımıza çıkmaktadır. Tanı konulması ardından fizyoterapistler tarafından bu tedavi uygulanmaktadır. Çeşitli tekniklerden oluşan tedavi genel olarak 3 ila 5 seans arasında sürmektedir. Ancak hastanın durumunun ciddi olması durumunda ise 8 ila 10 seansta başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

Mehmet ŞEN
blank

Benim hayatımın merkezine aldığım özelliğim iyi bir izleyici olmam. İşim her ne kadar insan anatomisi üzerine ilerliyor olsa da duyguların anatomiye verdiği etkiyi gözardı etmek büyük hata olurdu. İnsan anatomisi psikoloji ile birlikte aynı çarklının zinciri olarak ilerler. Bu sebeple hastalarımla tedaviye başlamadan önce onları izlerim. Duygular ve reaksiyonlar hastalığın ilerleyiş biçimlerini en çıplak hali ile ele veren temel reflekslerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp ile Bilgi Al
Ara Bilg Al 0 530 976 24 28