Bacak Güçlendirme Fizik Tedavi
Ameliyat sonrası, kas güçsüzlüğü ya da geçirilmiş felç sebebi ile hastalarda yürüme güçlüğü meydana gelebilmektedir. Ayak bileğini yukarı kısma çekememe, kalçanın geri götürülmemesi, dizleri bükememe gibi sorunlar nedeni ile yürüyüş de bozulmaktadır. Bacak egzersizleri ve manuel tedavi bu sorunların bertaraf edilmesi için tasarlanmıştır. Karın ve gövdede bulunan çekirdek kaslar adı verilen bir kas sistemi bulunmaktadır. Fizyoterapi bacak kaslarında meydana gelen sorunların giderilmesi için kullanılsa da yapılan egzersizler ile karın ve gövde kasları da hareketlendirilmektedir.
Tedavide amaç gerilen bacak kaslarının esnetilmesi, bacaklar arasında dengenin korunması, bacakların kuvvetlendirilmesi, hareketlere kuvvet kazandırılması ve genel hasta sağlığının artırılmasıdır. Felç durumunda beyinde meydana gelen hasar özellikle yürüme sistemini ciddi oranda etkilemektedir. Bir hastada yürüme bozukluğu görülüyor ise öncelikli olarak bu bozukluğun sebebi araştırılmalı ve tanı konulduktan sonra tedavi aşamasına geçilmelidir. Görme sorunları, ihmal sendromu ve denge kaybı gibi sebeplerden dolayı da bacak hareketsizliği görülebilmektedir.
Beyine yeniden yürümeyi öğrenme komutu verilmesi için ancak fizik tedavi egzersizleri ve manuel terapi ile mümkün olmaktadır. Karın kasları, ayak ve bacaklara uygulanan elle tedavi yönteminden yüksek oranda başarı sağlanmaktadır. Yürümeyi tekrar öğrenmek için hastanın düzenli bir şekilde yürümesi gerekir. Ancak bazı durumlarda hasta bu egzersizleri tek başına yapmak için yeterli sağlık seviyesinde olmayabilir. Bu durumda da yine bir fizyoterapist eşliğinde kor ve bacak kaslarının çalıştırılması ve güçlendirilmesi gereklidir.
Manuel terapi hizmeti veren merkezler ile iletişim kurarak manuel tedavi ücretleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Kas egzersizleri ve uygulanan elle tedavi yöntemi ile hasta gözetim eşliğinde elektriksel uyarılar ile bacak kaslarını güçlendirebiliyor ve kasın çalışma durumunu maksimum seviyeye çıkarabiliyor. Yaş ve hasta durumu fark etmeksizin kas gücünü sağlayan ve eklemleri koruyan bu tedavi yöntemi hastalarda sadece ağrıda azalma değil, aynı zamanda dayanıklılıkta da artışa sebep oluyor.
Bu durumların ortadan kaldırılması için periyodik olarak ayak bileğini esnetme, parmak ucunu kaldırma ve yükseltme, diz uzatma, oturulan yerden adım atma, dizi göğse çekme ve yana bacak açma gibi hareketler yapılarak bacaktaki gücü artırılabilmektedir.
- Geçmeyen Sırt Ağrısı, Omuz ve Boyun Ağrısı ile İlişkisi - Kasım 30, 2021
- Manuel Terapi Ankara Tavsiye Fizyoterapist - Eylül 30, 2021
- Manuel Terapi Ağrılar İçin Ağrı Kesici Olabilir - Eylül 30, 2021