Bel Kayması Manuel Terapi

Çeşitli sebeplerden dolayı omurga kemiklerinin öne ya da arkaya kayması bel kayması olarak ifade edilir. Dizili olan omurların aralarında bağ dokuları ve eklemler bulunur ve bu sayede birbirine bağlanır. Kayma sonucu omurların iç kısmında bulunan sinirler ve omurilik sıkışır. Bu durumda ise bel ağrısı olmak üzere, bacaklar, ayak parmakları ve kalçada yanma, uyuşma ve karıncalanma görülür. Hastalar arasında ise en çok rastlanan kaymanın öne doğru olduğu görülmektedir.

Bazı kemik rahatsızlıkları, düşme, zorlayıcı hareket, doğum esnasında oluşan sebepler, omurga dizilimindeki bozukluklar, kas ve bağ dokularının bozulması sebebi ile uzun süreli olarak bel kayması durumu görülebilir. Bel kayması durumunda genel olarak ağrı belde görülmektedir. Ancak iki bacağa da yayılır. Güç kaybı ile birlikte bir an evvel bu rahatsızlığın tedavisi yapılmazsa felç gibi bulgular da ortaya çıkabilir.

Ameliyatsız tedavi yöntemlerinden olan manuel tedavi bel kayması rahatsızlığında da başarılı sonuçlar vaat etmekte ve hastalar evlerine mutlu bir şekilde dönmektedir. . Bel kaymasının ne derecede olduğu, sabit ya da hareketli olması, aynı zamanda sebebiyet verdiği başka rahatsızlıkların olup olmaması de tedavi planı noktasında belirleyici etkenler olarak karşımıza çıkabilmektedir. 

Manuel Terapi uygulamaları manuel terapi merkezlerinde hastaların rahatsızlık derecesi  ve seyrine göre ilerleyen farklı tedavi programları ile başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.  Manuel terapi merkezlerinde uygulanan manuel terapi programlarında her hastaya uygulanan tedavi süreci farklı olabilmektedir. 

Genel olarak toplum içinde disk kayması ile bel kayması karıştırılmaktadır. Disk kayması bel fıtığı anlamına gelip, bel kayması ile aynı anlama gelmemektedir. Bu hususa araştırma yapılırken dikkat edilmelidir.

Elle yapılan bu tedavi yöntemi bel kayması rahatsızlığında 4 ila 8 tedavi seansı sonucunda başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Tedavi sonrası verilen egzersiz programları ile tedavi de desteklenmiş olur. Ancak bel kayması 2. derecede ve daha da ağır ise bu durumda cerrahi bir işlem gerekebilir. Bu noktada hastaların rahatsızlık durumlarına göre bir tedavi planı hazırlanmakta ve kendilerine başarılı sonuçlar ile ağrısız bir yaşam sunulabilmektedir. 

Mehmet ŞEN
blank

Benim hayatımın merkezine aldığım özelliğim iyi bir izleyici olmam. İşim her ne kadar insan anatomisi üzerine ilerliyor olsa da duyguların anatomiye verdiği etkiyi gözardı etmek büyük hata olurdu. İnsan anatomisi psikoloji ile birlikte aynı çarklının zinciri olarak ilerler. Bu sebeple hastalarımla tedaviye başlamadan önce onları izlerim. Duygular ve reaksiyonlar hastalığın ilerleyiş biçimlerini en çıplak hali ile ele veren temel reflekslerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp ile Bilgi Al
Ara Bilg Al 0 530 976 24 28