Manuel Terapi Nasıl Yapılır?
Tedavi esnasında elleri kullanarak kas, iskelet ve sinir sistemi üzerinde var olan aksaklıkların ortadan kaldırılması amacı ile manüel terapi uygulaması yapılmaktadır.
Kas ve eklemlerin ağrısız bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacı ile uygulanan bu tedavi yöntemi aynı zamanda postural dengeyi sağlamaya da yöneliktir. Çeşitli girişim teknikleri ve manevralara dayanan tedavi yöntemi tarihi açıdan incelendiğinde aslında insanlık tarihi kadar eski olduğu göze çarpmaktadır. Tıbbın babası olan Hipokrat tarafından da uygulanan ve kabul gören bu tedavi yöntemi kompresyon ve traksiyon gibi tekniklere dayanmaktadır. Bu uygulama, başarılı sonuçlar alabilmek için kesinlikle uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Bilinçsizce yapılan uygulamalar güvenlik açısından tehlikeli sonuçlar yaratabilmektedir.
Manüel terapi Ankara dahil olmak üzere pek çok şehirde başarılı ile uygulanmakta olup 3 farklı aşamada ele alınmaktadır.
- Hastanın problemi el yardımı ile doğru şekilde tespit edilmesi
- Alternatif tedavi yöntemleri düşünülmesi
- Şiddetli ağrının analizi ve uygun tekniğin seçilmesi
Yapılan klinik muayeneler sonucunda hastanın rahatsızlığı ve rahatsızlık seviyesinin tespit edilmesi sağlanmaktadır. Problemin tespit edilme aşaması doğru tedavi tekniğinin seçilmesi için ciddi manada önemli olurken bu tedavi teknikleri tamamen elle yapılmaktadır. Anatomik sınırı aşmayan bu tedavi yönteminden sonra hastanın ağrı duymadığı ve hareket sınırını tamamladığı bir pozisyon elde edilir. Tedavi esnasında mobilizasyon ve manipülasyon teknikleri uygulanır.
Manipülasyon rotasyon kazandırmada etkili rol oynamaktadır. Manuel terapi Ankara dahil olmak üzere pek çok manuel terapi kliniğinde sunulmuş olan tedavi yöntemi iki hareketin zıt olarak yapılması sureti ile elde edilmemektedir. Uygulanan kuvvetlerden bir tanesi stabilizasyonu sağlarken bir diğeri de manipülatif olan hareketi desteklemektedir. Bu terapi yönteminde amaç hareketi bozulmuş olan adele ve eklemlere yeniden hareket kazandırılması ve ağrıların ortadan kaldırılmasıdır.
Manuel terapide hastaya pozisyon verildikten sonra gevşeme sağlanır ve uygun teknikler kullanarak kusurlu bölge tedavi edilir. Cerrahi bir işlem gerekmeden daha ilk seansta hastalardan başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Omurga ve eklemlerin normal hareketlerine kavuşması amacı ile siz de en yakın manuel terapi kliniği ile iletişime geçebilirsiniz
- Ameliyatsız Boyun Fıtığı Tedavisi, Tanısı ve Yöntemleri - Kasım 30, 2021
- Vertigo Nedir, Nasıl Oluşur, Tedavi Yöntemleri Nelerdir? - Ekim 22, 2021
- Klinik Klinik Pilates Fizik Tedavide Fark Yaratıyor - Eylül 30, 2021