Medikal Masaj Terapisi Nedir?
Geleneksel masajdan farklı olarak, medikal masaj, doktorun tedavi planının bir parçası olarak belirli bir tıbbi tanıya odaklanır ve karpal tünel sendromu, migren gibi problemler dahil olmak üzere çeşitli hastalıkların tedavisine yardımcı olmak için önerilebilen bir masaj türüdür.
Kendi başına belirli bir masaj tarzı olmamakla birlikte, uzmanın hastanın durumuna özgü tıbbi hedefe ulaşmak için hali hazırda uygulamada olan çeşitli masaj tekniklerinin kombinasyonunu uyguladığı bir masaj türüdür. Hastalar, kronik problemler için sayısız yöntemleri bulunan fizik tedavinin bir parçası olarak medikal masaj yaptırabilirler. Otururken sırt veya boyun ağrısı çeken bir çalışandan, spor yaparken kas problem yaşayan bir sporcuya kadar geniş bir kitleye hitap eden uygulama lokalize problemleri tedavi etmek için genel masaj yöntemlerini kullanır.
Medikal Masaj Terapisi Neden Etkin Bir Yöntem?
Medikal masajın, sorunun temel nedeni ile etkili bir şekilde ilgilenerek gelecekteki kronik ağrı durumlarını azaltmada oldukça etkili olduğu gösterilmiştir. Mevcut çalışmalar, kronik koşullarda ağrının büyük çoğunluğunun,% 80’in üzerinde, yumuşak doku yaralanmalarından geldiğini ve % 74’ün üzerinde, tetik noktalarıyla doğrudan ilişkili olduğunu göstermiştir.
Ağrının temel nedenini ortadan kaldırmanın ve bireyin daha az acı verici bir yaşam sürdürmesine yardımcı olmanın yanı sıra, medikal masaj terapisi oldukça uygun maliyetlidir. Ağrıyı azaltan ilaçların yan etkileri ile uğraşmak zorunda kalmadan daha az zaman harcanır. Peki faydalarını saymakla bitmeyecek medikal masaj terapisini pek çok manuel terapi merkezlerinde alabileceğinizi biliyor musunuz?
Medikal Masaj Terapisinin Faydaları
Medikal masaj terapisinin yararı, tedavi edilen duruma bağlıdır. Bununla birlikte, tedavinin faydaları şunları içerebilir:
- Yumuşak dokularda kan akışının ve oksijenlenmenin arttırılması, gergin kasların gevşetilmesi.
- Sinir sıkışması ve kompresyonun giderilmesi
- Miyofasyal tetik noktalarını devre dışı bırakma
- Ağrı ve iltihabı azaltmak
- Dolaşımın iyileştirilmesi ve stresin hafifletilmesi
- Sindirime yardımcı olma
- Esnekliği ve hareket aralığını geliştirme
- Sinir sistemini yatıştırma
- Koordinasyon ve duruşun iyileştirilmesi
- Gelecekteki kronik ağrı durumlarının önlenmesine yardımcı olmak
- Ameliyatsız Boyun Fıtığı Tedavisi, Tanısı ve Yöntemleri - Kasım 30, 2021
- Vertigo Nedir, Nasıl Oluşur, Tedavi Yöntemleri Nelerdir? - Ekim 22, 2021
- Klinik Klinik Pilates Fizik Tedavide Fark Yaratıyor - Eylül 30, 2021